Разработано с JooMix.

Een studie van het Spaanse ministerie van Fomento (infrastructuur/volkshuisvesting) geeft aan dat de provincie Alicante, met haar aantrekkelijke en alom bekende Costa Blanca, in het jaar 2011 voor het eerst in de geschiedenis de meeste populaire regio is gebleken voor buitenlandse kopers.

Volgens een publicatie op Laverdades, blijkt dat ondanks de moeilijke situatie op de Spaanse onroerend goed markt de Costa Blanca een zeer interessante aankoopbestemming is; er zijn in de provincie Alicante in het jaar 2011 meer woningen verkocht dan in alle Andalusische kustprovincies (Almería, Cádiz, Málaga en Granada) samen. De studie geeft eveneens aan dat in de Costa Blanca een groeiend aantal woningen aan buitenlandse (residentiële) kopers wordt verkocht, hetgeen betekent dat procentueel minder aan Spaanse kopers wordt verkocht. Verder blijkt dat in de provincie Alicante de nominale neergangtendens wat betreft de verkoopcijfers van onroerend goed maar liefst 35,1 procent onder het landelijk gemiddelde ligt, hetgeen aangeeft dat residentieel onroerend goed minder onder de alom besproken crisis lijkt te lijden dan de markt voor eerste woningen in andere Spaanse regio´s. In 2011 zijn 23.820 woningen zijn aan de Costa Blanca verkocht. Circa 11 procent daarvan is door buitenlanders gekocht.

Als belangrijkste argumenten voor de goede verkoopcijfers in de Costa Blanca worden de effectieve marketingcampagnes en voornamelijk de prijscorrectie die in de laatste jaren is opgetreden wat betreft het onroerend goed aanbod opgevoerd. Uit deze cijfers blijkt wat door onroerend goed experts op de regionale markt al sinds maanden weer wordt waargenomen; aan de Costa Blanca -met haar Europees georiënteerde infrastructuur, goede bereikbaarheid per auto en vliegtuig, aantrekkelijk klimaat en nu aantrekkelijke aankoopprijzen voor residentieel onroerend goed- blijkt dat ondanks èn dankzij de moeilijke situatie op de Spaanse onroerend goed markt juist nu een interessante kopersmarkt is ontstaan voor (buitenlandse) kandidaat kopers.Contact Ons

+031 (0)572-361144
+031 (0)6 34030040
kreileman@houseinvest.nl
Drostenkamp 27
8101 BZ Raalte
Nederland
KvK 50766465